divendres, 1 de juliol del 2016

XAT. DONAR-SE D'ALTA


Vist el que va passar sobretot l'estiu passat, i com enguany també poc a poc la cosa anava  embrutant-se cada dia més, m'he vist en l'obligació de posar una mena de filtre per a poder escriure al xat.
El Xat que tenia posat era gratuit, no em costava res, i en principi havia de servir per a poder comentar  coses del poble, en ocasions podien ser positives, però  també havia de servir per a aquelles coses que podien ser negatives, queixes, ...i per suposat, sempre des de l'educació i el respecte. Aquest xat gratuit, no em permetia poder donar d'alta a aquell que volguera participar, i per tant qualsevol persona podia participar i punt. En el moment hi havia "persones" que faltaven al respecte a altres mitjançant comentaris molt despectius, jo l'única cosa que podia fer era borrar el comentari.

Em vaig  plantejar si realment valia la pena mantenir el Xat. A la conclusió que he arribat és que si que ho val. Per què?. Doncs perquè continue pensant que pot ser un lloc on la gent puga dir les coses des del respecte a tothom .
I  vaig més endavant. Haurien de posar tots els que escriuen el seu nom vertader?. Doncs també pense que no ha de ser un requisit obligat o imprescindible. Si un comentari es fa darrere d'un pseudònim i no es falta a ningú, quin problema hi ha? El pseudònim crec que dóna la llibertat d'expresar-se sense haver d'estar marcat, com segur que passaria si es posara el nom en moltes ocasions. 

Per tant que farem a partir d'ara. He adquirit per 3 mesos l'opció  "quasi professional", no és massa cara, i vorem què passa. Si la gent participa i el xat rula bé, continuaré; si la gent no participa, doncs el llevaré i punt.
Quins són els requisits que vos demanaré per a poder participar?. Doncs qu m'envieu un correu a rmollap@gmail.com i que en el correu m'indiqueu: 
1) nom i cognoms   2) Nom que vols que isca quan escriuràs al xat (el real, o el que vos inventeu) 3) la contrasenya que voldreu tindre i que posareu en picar on posa "perfil" . Quan vos done d'alta, vos envie un correu i a partir d'ahí ja funcionareu.

Jo seré l'únic que sabré qui està darrere de cada usuari, i per suposat qu vos done la paraula que no ho diré a ningú
Si en el correu que m'envieu demanant l'alta hi ha alguna cosa que no veig clara, vos enviaré jo un correu per a tindre clar qui eres tu
I per suposat si en algun moment eixa persona fa un mal ús del xat, la faré fora.

I no hem de perdre mai de vista, que aquí com en el Món "Real", també som responsables dels nostres actes i paraules, i que jo no m'en faig responsable  del que al xat és diu

Vos deixe un tutorial per a que aquells que no ho tenen massa clar com donar-se d'alta, li facin un cop d'ull, i també un video que ecrec que encara és més aclaridor