dissabte, 1 de setembre del 2012

ROBATORIS. AGOST 2012

Quan pensàvem que el poble s'havia tranquil·litzat des del punt de vista del robatoris, aquesta setmana ha tornat a ser especialment delicada.
Ha sigut passar les festes, i entrar a robar-li a David, problemes amb "falsos" revisors del "Butano", i per acabar el robatori d'un cotxe (de la filla de Charo i Paco) en la zona del Bus.
Al Xat  hi ha posada una pregunta ..."Quina pena la inseguritat al poble i que no es fasa res?". Es realment aixina?. Realment no s'està fent res?. Per la conversa que vaig tindre amb l'alcalde uns dies abans de festes, vaig deduir que si que s'estan fent coses. No puc dir-vos amb exactitud els passos que ha seguit l'Ajuntament fins ara per tal d'aconseguir subvenció per a un sistema de videovigilància, ( si Kiko m'envia la informació, ja vos la passaré) però si que estan "en ello".
Ara bé, s'estan posant tots els mitjans al nostre abast per evitar situacions de risc, d'inseguretat al poble?. Ahí si que pense que realment no s'estan fent les coses bé.

M'explique:
Durant les festes heu vist alguna volta un cotxe de la Guardia Civil, "guardies de seguretat pagat per l'ajuntament" pel poble: per la plaça en les hores de l'orquestra, per la carretera?. Possiblement si que n'haureu vist; jo no. Podeu confirmar-ho posant algun comentari. Afortunadament, no ha hagut cap problema, lio entre gent que va de marxa ni res; però si n'haguera hagut?. Quina autoritat hi ha?

Durant les festes, hi ha un bandol en el que s'indica que els cotxes no es poden aparcar en aquells carrers per on passa la processó. Totalment d'acord i molt necessària aquesta mesura. 
 I on s'ha d'aparcar?. A l'era, a la carretera, i a "l'aparcament" que es va fer en la zona del cementeri. 
 Hi ha fanals en la zona del cementeri?. Si, des de l'última casa del Carrer del Calvari.  
Estaven encesos els fanals?. NO. ni un.  

Desconec els motius pels quals no estaven en marxa; però difícilment em podrà convèncer una explicació com per exemple: no tenim diners per a tindre'ls en marxa, estan trencats els fanals, etc. etc etc. Tot això s'ha de preveure ! 
Si algun dia es fa el nou aparcament, també estarà a fosques?. Algú s'atrevirà a aparcar?
 NO PODEM DIR QUE S'APARQUE FORA DEL POBLE, I NO POSAR UNS MÍNIMS DE SEGURETAT.  Probablement si es continua igual per a l'any que ve, la gent traurà els cotxes per a que passe la processó, i a partir de les 12 de la nit, aparcarà davant de sa casa. No serà sinònim de seguretat, però si que ja no ho serà d'inseguretat.
PODEM DONAR GRÀCIES QUE NO VAN PASSAR ELS "CACOS" EN FESTES PEL CEMENTERI PERQUÈ HI HAVIA ENTRE 10 i 12 COTXES A FOSQUES TOTALMENT I PREPARATS PER A SER DESPLOMATS! SI AL BUS S'HA ROBAT UN COTXE.......

En definitiva, i per acabar, no podem perdre massa temps. Tots pensem que la inseguretat anirà a més, que no hi ha cap solució definitiva ni perfecta, però no podem donar facilitats.Entre tots haurem de posar de la nostra part, sent més desconfiats, tancant sempre en clau les portes, etc, i probablement ens costarà fer despeses econòmiques per millorar l'estància al poble. Però ha de ser des da ara mateix. Si en agost, i amb prou gent al poble, entren a robar a les 9 de la nit, que ens pot passar ara en començar a anar-se'n la gent i entrar en l'hivern?. No es tracta de ser alarmista, es tracta de ser realista, doncs tots sabem ja el que pot passar...



Activitats esportives i lúdiques. Festes 2012

A continuació vos deixe una relació amb els videos* de les Activitats esportives i lúdiques que vam portar a terme abans i durant les passades festes del poble.
Com tots els anys, al poliesportiu i piscina, es van realitzar una sèrie d'activitats. Aquestes activitats, no s'hagueren pogut portar a terme sense el suport dels festers, i a l'ajut inestimable d'Edu. La participació va ser gran, i esperem que cada any vaja augmentant encara més.

*He agrupat en un album tots els videos per a que no es faça massa gran el post. Ja sabeu, que passant el cursor sobre els diferents videos, es poden anar veient tots.
En propers posts, pujaré més videos de festesen Vimeo.
** He deixat també tots els videos que tinc de festes en Youtube ja que si que em deixa pujar-los tots (17 videos)  en una mateixa setmana. Crec que la qualitat és pitjor que a Vimeo però te l'avantage que es pot veure en iphone i en ipad (html5), cosa que amb Vimeo no (flash)