diumenge, 11 de setembre del 2011

AGUILA CULEBRERA

Fa unes setmanes, en vespra de festes, L`amic Rafa Molla em va comentar que havien vist quatre águiles desde la piscina. A mes, estaven segurs de que totes eren de panxa blanca. Si estiguerem al any 2009 cap problema, fa dos anys van tindre dos cries i les 4 volaven juntes al final de l`estiu.

Com que enguany no mes tenen una, explicarem de que tracta aquest misteri. Encara que ja habreu endivinat que es tracta d`un eixemplar de culebrera
Hi ha un territori d`aguila culebrera que s`exten desde Benifallim fins Alcoleja, al nostre poble tenen l`extrem del seu territori. Ja vam dir que les nostres águiles son molt agresives, explicaré ara perque toleren a les culebreres.
Desde la perspectiva de les águiles de panxa blanca, una culebrera es un águila mansa, mai les furtaría el niu, perque crien en pi . Tampoc tenen competéncia pel menjar, ja que no mes mengen serps i fardatxos, i per damunt de tot mai le matarien una cría, així que la toleren. A mes, son rapinyaires molt grans i no convé barallar-se sense motius, perque les ferides podrien ser fatals, també hi ha que dir que no venen quasi mai.
Les culebreres arriben d`Africa en primavera, crien en un pi una sola cría a la que alimenten de serps ( 300 a tot l`estiu ). A Alcoleja es veuen normalment per l`alt de Mahoma, calcule que tenen el niu als pinars que hia damunt de la Torresena, a voltes es veu com planejen amb la serp penjant del bec, tot un espectacle, al Octubre volen al Africa subsahariana.
Vos dire que la territorialitat de les águiles no es cap broma, de fet tenim un niu d`aguila real a menys de 5km del poble i no venen mai ( no poden ). en 30 anys d`observacions no mes les he vist una volta. Altre dia parlarem de les águiles reals i de les seues técniques de caça, que son molt interesants

dimecres, 7 de setembre del 2011

Problemes per a publicar al Bloc

Ja fa uns quants dies que dóna errors per a poder publicar una entrada. Per a tots els que voleu publicar alguna cosa, per ara, entreu per la següent adreça http://draft.blogger.com/home i podreu publicar. Ha canviat bastant l'estructura però tampoc és massa complicat. Es possible que d'ací uns dies ja es puga entrar igual que es feia abans.