dimecres, 16 de juny del 2010

ALCOLEJA:COTXES I CASETES

Tots sabeu que Alcoleja té un terme municipal xicotet. No arriba als 15 Km2.I a poc a poc estem convertint-lo en un femer.
Fa uns anys va començar un costum molt perillos per al medi ambient: deixar els cotxes vells abandonats en els bancals. No arribe a comprendre per què es feia això. Era per guardar ferramenta? Per refugiar-se en cas de pluges? Per què no sabien què fer amb ells?... I la gent que ho feia crec que no era conscient de les conseqüències que podia portar. S’abandonaven amb la bateria, el motors, l’oli... i a poc a poc han anat desfent-se amb el pas dels anys i contaminant les terres. I continuen fent-lo. Hui en dia tenim quilos i quilos de ferralla escampats per tot el terme. Hi ha uns 18 cotxes abandonats.
Si piqueu damunt dels iconos podreu vore’ls. I fins i tot algú de vosaltres inclús els reconeixerà.
Per sort hui en dia ja ningú fa estes coses. Pareix que el plan PREVER va aconseguir retirar cotxes vells sense que ningú els abandonara per els bancals. Però el problema no ha desaparegut: continuen contaminant les nostres terres i qui sap si també arribarà a contaminar els aqüífers.
A este problema, però, hem d’afegir-li un altre. Este més actual i que pareix imparable: les construccions il·legals per tot el terme: caravanes, cabanyes i casetes.En el cas de les caravanes arriben a conectar-se amb l’aigua de Beniafé sense demanar permís ni a l’Ajuntament, ni als regants. Altres ho han intentat i pareix que no ho han fet. Però ho faran.
Una de les casetes s’està construïnt sense permís i sobre un assegador en Recatx.
Una de les cabanyes va provocar un incendi fa uns anys.
Què fa l’Ajuntment? No ho sabem. Pensa parar esta pràctica o mirarà cap altre costat?
Tots volem que el poble progresse i si pot ser creixca, però que ho faça amb ordre i trellat, no de qualsevol manera.

Ver Alcoleja-casetes terme en un mapa más grande

dimarts, 15 de juny del 2010

PATRIMONIO ETNOLOGICO

Probar ahora.

http://www.cult.gva.es/dgpa/etnologia/etnologia.asp


dilluns, 14 de juny del 2010

PATRIMONIO ETNOLOGICO

En este enlace podemos ver patrimonio etnológico de Alcoleja, espero que os guste y sobre todo a Dani


Béns Immobles de la CV

http://www.cult.gva.es/dgpa/etnologia/etnologia.asp

Poner Alcoleja en los criterios de busqueda



Salu2 - JorG

diumenge, 13 de juny del 2010

ENDEVINA ENDEVINA: a què juguen alguns xiquets ?

Vos deixe un video sobre el parc de les escoles, o del Patronat, digueu-li com vullgau, però a vore si a través dels comentaris, o mitjançant el xat, averigueu a quin joc juguen alguns "xiquets/es espavilats" en este parc?.

Nota: terminantment prohibit contestar Ignasi i José Vte. doncs els ho vaig contar jo la setmana passada

Hi ha un joc amagat en este parc from alcoleja.org on Vimeo.

dissabte, 12 de juny del 2010

Xarxes socials. Millorant la connexió

No m'acabava d'agradar com havia quedat l'enllaç a Facebook  i Twitter perquè no permetia compartir en eixes xarxes socials aquells posts que en un moment donat t'agradaria penjar en el teu mur.

He estat fent proves per a posar un codi en la plantilla del bloc que permertera incrustar-se directament en cada post, de manera que només picant en el logo de la xarxa, ja directament t'enviara a la xarxa. Però aquesta solució tenia un problema i era que ralentia molt el Bloc, fent que la càrrega de la web fos molt pesada.
Ara podeu veure que he deixat davall del contador l'enllaç a Facebook i Twitter de manera que si piqueu directament sobre un d'ells, vos portaria a la xarxa el  post més recent.
Per a que això no passe, i es puga enllaçar-compartir, aquell post que t'interesse, el que s'ha de fer és el que he deixat telegrafiat al títol:Compartix. Pica sobre Títol del post i sobre la Xarxa Social
1. Picar sobre el títol del post que t'interessa compartir
2. Picar sobre Facebook o Twitter, i ja d'eixa forma, ja et porta a la xarxa en qüestió, t'identifiques, i quedarà penjada una breu introducció al post. Deixa manera si algú et llig en la xarxa, i vol assabentar-se completament sobre el tema del post, en picar sobre ell, serà redirigit cap ací.
Del que si que no he pogut fer el mateix, ha sigut sobre Tuenti, els resposables de la xarxa no estan per la labor, i no treuen "gadgets" per poder-ho fer. De totes maneres si algú de vosaltres en troba algú "boto" d'aquestes característiques, que m'ho diga i el posaria.

POLIESPORTIU:Deteriorament II

He posat este títol al post perquè ja vaig posar en aquest altre altre post al desembre de 2008, el mateix nom però amb en número I. I és que en el cas del frontó, no s'ha fet res per a tapar el forat que es va crear, i supose que l'aigua que es filtra des de la part alta de la paret, més l'aigua que va colpejant sobre el forat en formació, va fent el forat cada vegada més gran.
Recordar que Quico, em va comentar que en acabar unes obres que s'estaven fent per aquell entonces, anirien i ho arreglarien. Si seguiu la línia de fotos que he deixat podeu observar l'evolució que va tenint eixe forat. Quan més es tardarà en solucionar el problema, més costarà.
I a més, espere que no s'arribe a la situació que vam viure l'any passat amb les porteries trencades que hi havia.  Amb bon criteri, l'Ajuntament les va retirar perquè estaven perilloses, però els xiquets van estar tot l'estiu sense porteries, només en la setmana anterior a festes, van portar les de la Base.
Espere com dic, que no s'arribe a posar un "lletrero" al frontó indicant que "per a evitar que li caiga a algú una pedra, i tingam un problema, es prohibix jugar fins que estiga arreglat"

Ja sabem que tan important com fer coses noves, és realitzar un bon manteniment del que ja tenim; i dic tot açò, des del convenciment de que la Corporació fan tot el possible pera millorar el poble.

Neteja de la Piscina

També vaig vore la setmana passada que la neteja de la piscina enguany està més avançada que altres anys. M'alegre molt, i enhorabona a l'Ajuntament.

PARKING CEMENTERI. Resultat final

La veritat és que ha quedat molt bé l'obra del "Parking" del cementeri, molt asseat, i amb espai per aparcar.
Deixe amb la presentació, el conjunt de fotos que vaig prendre des que estaven d'obres este hivern, fins la que vaig prendre lasetmana passada