divendres, 2 de gener del 2009

SUBVENCIONS NETEJA FORESTAL

En el DOGV del 29 de Desembre de 2008. Exactament en la pagina 93489 están publicades les ajudes i subvencions per a netejes forestals. Aquestes netejes son molt interesants per a la fauna, per als caçadors i per a tots ja que fan de tallafoc. Son netejes ben estudiades que no mes lleven angilages, brosa seca, rames de pi, i aclaren una miqueta el pinar jove. I NO COSTEN UN EURO com ja he dit, están subvencionades, l`ajuntament no te mes que demanar.les. Durant tot el mes de gener está oberta aquesta posibilitat. A mes, tenim la col.laboracio del forestal que porta temes de fauna a la comarca. Crec que es una oportunitat per a prevenir focs en llocs com el Tronxo, que el día que es bote foc no sabem on parará el foc.

dimarts, 30 de desembre del 2008

Poliesportiu:deteriorament I

Posar aquest post després de l'anterior podeu pensar que ho faig a "mala llet", però no és així.
M'explique.
Ja des d'aquest estiu vinc observant com va deteriorant-se tant el "mobiliari esportiu" de porteries i del basquet com el que són les parets del frontó.
En les fotografies que adjunte es pot veure el perill que comporta tant les porteries, trencades i amb escletxes, com el tauler del basquet, en el que el pas del temps l'està deteriorant molt. Ja vam avisar a Enrique i a Salva de com el tauler estava aguantant-se només amb dos tornillos, i això si, immediatament van posar remei a la situació de perill nugant-ho amb un fil d'alam, tal i com es pot veure a la foto.
La paret del frontó, com es pot veure té un greu problema en la part de darrere, just en el lloc on es va fer l'ampliació. I en la part davantera s'està creant un forat que si no sesoluciona prompte, la cosa anirà a més, i després, el que ara es pot fer en quatre perres després haurà de ser una obra major. A les fotografies es pot apreciar com d'una foto realitzada a finals d'agost a l'altra feta a desembre, ja ha caigut un fragment més. Segur que si l'ajuntament actua amb la mateixa celeritat amb la que va actuar aquest estiu fent "el corralet de tela metal·lica" que va posar a la piscina per tal d'aïllar el bar, en un tres i no res està fet. Si no és així ja em veig la paret deteriorant-se, passant el temps, demanant pressupostos a la conselleria,..... Potser tapar el forat no siga la solució perfecta, i el que s'ha de fer és mirar bé perquè està passant això, que quasi segur siga perquè l'aigua està baixant des de dalt paret endavall, i que a la part alta no estiga pen tapat per a que no escole l'aigua, però, alguna cosa s'haurà de fer. A partir d'ara el que si que no es podrà dir és que "no sabíem que exisitia eixe problema, com nosaltres no juguem, no ho podem saber".....
I per a que no diguen que només apunte coses negatives, també podeu veure que a la part de darrere del frontó han netejat tot l'embarzeral que hi haviaquedant-se molt bé. (supose que a partir d'ara sulfatant-ho i tenint una certa precaució, s'evitarà que torne a creixer.
I també em va semblar vore que la solsida que hi ha davant del xalet també van començar a arreglar-la. En fi, bones notícies.

Ajuntament: actuacions 08-09

Fa uns quans dies Quico, l'alcalde, em va fer arribar un correu en el que em posava al dia de les diferents actuacions en les que estan treballant. D'aquestes actuacions ja vaig fer un post en el seu moment, però com que hi ha avanços en moltes d'elles, Quico va considerar que seria interessant que des d'ací intentara jo fer-ne un resum a fi que tots aquells que entrem al Bloc pugam estar assabentats. Com que considere que aquesta proposta em sembla molt encertada, i com que crec que d'aquesta mena de col·laboració podem eixir tots beneficiats, ara en fare cinq céntims. Com sempre he dit, no voldríem ni ell ni jo, que aquesta mena de posts es consideraren com una espècie de propaganda del "poder establert".

1.- Sembla ser que si no ens han enganyat, els badens per al control de velocitat ("els botadors") van a fer-se ja. Els treballadors de carreteres de la Diputació estan treballant ara a Penàguila i en el moment que acaben començaran els d'Alcoleja.

2.- Anem a rebre una ajuda del Govern Central de 38.000 Euros que s'ha pensat destinar a arreglar el Bassó i totes les conduccions del reg que es puguen, ja que es una petición continua dels regants i a més es milloraria molt l'ús de l'aigua ja que s'aprofitaria tota i no hi haria problemes de falta d'aigua quan reguen tots.
Arribat aquest punt, considere oportú comentar un assumpte que considere de gran importància: aquesta subvenció del Govern Central s'ha basat en el nombre d'habitants de cada poble a raó de 177 Euros per habitant. (a Alcoleja hi haun cens de només 200 habitants)

Està clar que si al poble hi haguera més persones empadronades, les subvencions serien més quantioses. Què hi podríem fer?.
Està clar que durant l'hivern en són molt poquetes les persones al poble, però a l'estiu en són moltes més, i a demanar serveis i qualitat de vida, i tal i tal deseguida ens apuntem tots, jo el primer.
I si ens empadroràrem de nou al poble? Està clar que no és tan fàcil, en moltes ocasionsens farà estar empadronats al lloc on vivim per poder portar els nostres fills a una determinada escola, per poder adquirir una subvenció per a ll'hipoteca, etc... però també és veritat que poden haver persones a les que totes aquestes situacions no elsafecten, i que empadronr-se al poble no els portaria cap problema, si més no algun avantatge com un impost de circulació més barat que a València, Barcelona, Castelló,..... Crec que val la pena pensar-ho un poc i si és possible tirar endavant; el poble eixiria guanyant.

3.- Després de festes s'adjudica l'obra de Beniafé i començará de seguida.

4.- S'ha acabat la pavimentació del camí de la LLenca realitzada per la Conselleria d'agricultura que ha subvencionat 30000 Euros i l'ajuntament ha pagat 7000.

5.- També després de festes es col.locaran les cortines tan a les finestres com a l'escenari del patronat, i el sol de goma per als columpios.

6.- El projecte de llevar les curves del pas ja s'ha presentat i es preveu que només comence l'any s'adjudique l'empresa i les obres començarien pel mes de maig.

Com podem veure van fent-se coses, a ben segur que n'hi ha moltes per a fer-ne, però podem veure que xino xano van fent. Espere que haja servit de "algo"