dimarts, 17 de juliol del 2007

Què estan fent els nostres veïns de la Torre de les Maçanes?

Amb aquest títol què vull provocar?.
Mireu, després d'haver escrit el post de posar en marxa la biblioteca del nostre poble, m'ha enviat un correu un xic de la Torre de les Maçanes, Javi, indicant-me que potser, ens podia interessar el que ells estaven posant en marxa al seu poble. Des d'ací el meu agraïment a Javi, primer per llegir-nos, i segon per intentar donar-nos idees. Podeu anar a la seua web picant en el següent enllaç i veureu la seua tasca: Gent de la Torre
Si heu entrat, es donareu compte de que allí s'està treballant i en bona direcció:hi ha una integració en una web de tots els aspectes del poble, i estan intentant que totes les noves tecnologies de la Informació i Comunicació, TIC, arriben a tothom. Això a la llarga segur que portarà beneficis al poble
Evidentment la Torre no és Alcoleja; és molt més gran, i segur que allí hi haurà un grup de gent que viu contínuament al poble i que té interès en què el poble no s'estanque. Ací és molt diferent, molt més xicotet, i per ara no hi ha massa gent que vulga enganxar-se a açò de les noves tecnologies. Però pense que a poquet que alguns/nes dels que saben i vieun al poble tinguen unes poquetes ganes de treballar, podríem fer bastants coses. Els que vivim fora i anem uns dies a passar l'estiu, amb molt bona voluntat podem començar algunes coses, però poca cosa més.
Des d'ací, torne a animar a que aquells que vulguen fer alguna cosa per al poble a que es posen en contacte amb algú dels que estem ací en el blog per a posar en marxa alguna iniciativa.

Posar en marxa Biblioteca i Internet

Vaig estar parlant ja fa uns quants dies amb Salvador i Enrique (regidors), i em van comentar que si els podia/podíem ajudar a posar en marxa la Biblioteca de l'Ajuntament i organitzar un poc el tema dels ordinadors i internet.
No és que hi haja massa llibres, però els pocs que hi ha estan per allí tirats, sense estar classificats, ni donats d'alta, ni res per l'estil. Un autèntic desastre. Jo els vaig dir que per mi no hi ha problema, i crec que per a molts dels que normalment estem escrivint ací tampoc.
He pensat instal·lar un programa de biblioteca en un ordinador, i a partir d'ahí classificar-los. En agost que estaré ho podem tirar endavant.
El mateix passa amb els ordinadors que hi ha i la connexió a internet. Fins ara tot aquell que vol pot anar i funcionar; però tampoc n'hi ha cap control. Hi ha un cacau de cables i ordinadors per allí tirats que fa pena.
Ara bé, podem organitzar el que allí hi ha, però si no hi ha alguna persona que s'encarregue un poc del control: portar el programeta de préstec de llibres, o controlar qui utilitza els ordinadors, etc, no servirà de res ja que al cap de quatre dies estarà altra vegada igual.
En l'apartat del manteniment de la Biblioteca, crec que la persona més adequada en la meua modesta opinió és Mari Pili ja que si s'acorda que els llibres només es podran prestar o tornar els dies que ella està a l'Ajuntament, en donar-li a ella les quatre nocions del programa, no hi haurà cap problema i a més a més no li suposarà massa feina tampoc.
En el tema dels ordinadors i internet, potser un poc més delicat l'assumpte però considere que també s'haurà de fer responsable algú dels que habitualment els utilitzen. Es qüestió de parlar-ho i discutir-ho.
Totes aquelles coses que ús vinguen al cap podeu anar escrivint-les en forma de comentaris, i aixina quan ens posem en marxa ja ho tindrem avançat.